пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

«БІЛЬШОЇ ЛЮБОВІ НЕМА, ЯК ВІДДАТИ ДУШУ ЗА ДРУЗІВ СВОЇХ…»
З ініціативи методиста районного методичного кабінету Ярослави Іванівни  Білан на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Зборова відбулася учнівська конференція «Більшої любові нема, як віддати душу за друзів своїх…», присвячена 75-ій річниці УПА.
Директор школи Євген Євгенович Лис, вітаючи учасників конференції, зазначив, що важливо знати історію боротьби Української Повстанської Армії для того, щоб проводити аналіз історичних подій та порівнювати їх із сучасністю. Тож на початку конференції присутні переглянули відеофільм «Війна УПА на два фронти».
Далі своїми дослідженнями на тему «Українська повстанська армія в боротьбі за українську державність» поділилася учениця ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Тетяна Горпинюк.
Цікавим для учасників конференції був виступ історика і дослідника Михайла Богдановича Бігуса щодо останніх знахідок архівів та матеріалів про діяльність УПА на Зборівщині. А директор музею «Зборівська битва» Богдан Макогін запропонував переглянути і прокоментував два відео фрагменти «Спогади, що є нашою історією» про повстанця Василя Процика та Зеновія Сердюка.
Власне дослідження на тему «УПА на Тернопільщині» висвітлив учень ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Зборова Роман Рудий, а учениця Зборівської гімназії ім. Р.Завадовича Наталя Чиж вела мову про «Увіковічення пам'яті повстанців».
Чудовим та емоційним доповненням і завершенням заходу стала літературно-музична композиція, підготовлена вихованцями навчального закладу.

1 коментар:

  1. Хороші статті, Ви чули про пана Бенджаміна, електронна пошта: 247officedept@gmail.com - Контакт WhatsApp: + 1-9893943740 - хто працює з фінансовою службою, вони видають мені позику в розмірі 95 000,00 доларів для запуску мого бізнесу, і я плачу їм щороку ось уже два роки, а у мене ще 2 роки, хоча мені подобається працювати з ними, оскільки вони є справжніми позикодавцями, які можуть дати вам будь-яку позику.

    ВідповістиВидалити