середу, 6 вересня 2017 р.

РМО вчителів історії

      5 вересня 2017 року відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів історії та суспільних дисциплін. Методист комунальної установи «Зборівського районний методичний кабінет» Зборівської районної ради Ярослава Іванівна Білан розпочала зібрання з підсумків діяльності методичного об’єднання за минулий рік, головними з яких стали: підготовка і проведення обласного семінару на базі ТОКІППО, семінари-практикуми на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Зборова. підготовлено експедиційні роботи у різних напрямках. Також спільно проведено семінар з туристсько-краєзнавчої роботи. 
Далі методист повела мову про вивчення стану викладання та рівень навчальних досягнень учнів з правознавства відповідно до наказу відділу освіти райдержадміністрації від 26.06.2017 р. № 367-од.
     


Головною темою засідання стали «Методичні рекомендації щодо навчання історії та правознавства у 2017-2018 навчальному році». Тож Ярослава Іванівна детально висвітлила питання про особливості викладання історії у 5-9 класах, основні і пілотні програми, викладання правознавства в основній і старшій школі, філософсько-світоглядні дисципліни (програма «Людина і світ»).
Про практичні роботи на уроках історії вела мову методист районного методичного кабінету Оксана Федорівна Ліщинська.
Предметом обговорення у ході засідання стали питання про пілотні програми для 10-11 класів і туристсько-краєзнавчу роботу у 2017-2018 навчальному році.

Немає коментарів:

Дописати коментар