вівторок, 16 травня 2017 р.

«Тільки сильна нація має право на націоналізм».

      












 «Тільки сильна нація має право на націоналізм».
      Історія цікава, пізнавальна, захоплююча а також складна, непізнана, недоопрацьована, потребуюча аналізу, нового погляду.  11-12 травня 2017 року в Києві з ініціативи Міністерства освіти і науки Україна та сприяння Українського інституту вивчення Голокосту «Укума» відбувся семінар щодо обговорення проектів нової редакції програм з історія України та Всесвітньої історії для 5-9 та 10-11 класів.
       Великий творчий колектив що працював над написанням нової програми запропонував учасникам семінару обговорити цей проект. Тут почалося… адже кожен з учасників що був на семінарі – це особистість і відповідно мають на все власне  бачення … Два дні плідної праці мають принести певний результат, адже і Ганна Байкевич, і Мар’ян Мудрий та інші члени творчої групи уважно дослухалися до пропозицій, поправок та аргументів підчас обговорення.
     Цікаво було послухати думки відомих фахівців, авторів підручників, політологів, аналітиків професора Костянтин Баханова, Ігора Щупака, Ігора Гирича, Ігора Гісима, Віталія Власова, Олександра Палія та інших. Не менш цінним було також спілкування та обмін досвідомз колегами-методистами, вчителями, переможцями конкурсу «Учитель року» різних років.
      За сприяння Раїси Євтушенко, відбулася зустріч учасників семінару з заступником міністра освіти Павлом Хобзеєм. Який окреслив основні напрямки реформування освіти в Україні, та оцінив важливість творення нових програм з історії.
     Ігор Щупак охарактеризував діяльність Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та конкретно зупинився на темі «Друга світова війна і Голокост: історична пам'ять  та «війна пам’яті»
     Цікаво бути у вирі подій, творення нових освітніх проектів. Маю надію що виконана робота не буде намарне,  бо,  як зазначив Ігор Гирич в одному із своїх виступів «Тільки сильна нація має право на націоналізм».

                      

Немає коментарів:

Дописати коментар