середа, 29 березня 2017 р.

Цікаво і про головне на РМО вчителів історії








       
28 березня в приміщенні Зборівської гімназії відбулося РМО вчителів історії та суспільних дисциплін Збоівського району. Робота РМО була поділеннна на два етапи: теоретичний і практичний.   На першому етапі розглядалися питання організації та проведення ДПА 2017 в основній та старшій школі інформацію на сонові листа МОН України прокоментував методист.
        Другим стояло, актуальне на сьогодні, питання про вибір підручників для 9 класу. Напередодні було створено творчу групу експерті-учителів, які переглянули запропоновані на репозитарії макети підручників і прокоментували їх для аудиторії . Це питання висвітлювали Назар Михайлович Соловій, учитель ЗОШ І-ІІ ст. с. Кабарівців та Микола Михайлович Саган, учитель ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерної. З цього приводу зав’язалася дискусія, бо важливо, щоб підручних відповідав програмі, був доступний для сприймання та мав максимально потрібну інформацію та інше.
          У ході РМО методист за презентувала новий проект «Жива історія» використання якого у ЗНЗ дасть можливість дослідити невідомі сторінки історії на основі інтерв’ю очевидців тих чи інших подій.
         Надзвичайно цікавим і насиченим був практичний блок роботи РМО,  де колеги-історики Сухорибко Микола Іванович (Зборівсська гімназія), Штеркун Марія Ярославівна ( ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Зборова), Озерчук Микола Юхимович (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Чернихова), Матвійків Марія Петрівна            (ЗОШ І-ІІ ст. с. Ярчівців), Мицтшин Оксана Михайлівна (ЗОШ І-ІІ ст. с. Білоголів), Надія Іванівна Борисюк (ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Зборова) презентували власний педагогічний досвід використовуючи презентації та елементи майстер-класу.
        Усім колегам дякую за участь в обговоренні актуальних питань та презентацію власного педагогічного надбання.

                                     Ярослава Білан , методист РМК

Немає коментарів:

Дописати коментар