неділя, 13 березня 2016 р.

       ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерної зустрічає гостей...









 ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерної в Зборівському районі, де навчається понад чотириста учнів,  входить до реєстру католицьких шкіл України. Метою школи є розвиток соціально-зрілої, культурної, творчої, високодуховної особистості  - громадянина свого співтовариства, України, світу.
    В навчальному закладі діє добре сформоване учнівське об’єднання «Бог. Україна і Я». Як учні так і педагоги мають можливість спілкуватися з навчальними закладами духовно-морального розвитку в нашій  області, державі та закордоном.
    У школі завжди проводять різноманітні творчі та духовні зустрічі з участю місцевих жителів та гостей. От і зустріч,  що відбулася 11 березня 2016 року з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії  Кир Теодором Мартинюком була надзвичайно задушевною. З ініціативи духівника навчального закладу о. Михайла Піняги та директора школи п. Лариси Корнак вона проходила в два етапи. Спілкування розпочалося з актового залу школи, де владика Теодор, через призму життя і діяльності митрополита Андрея Шептицького, доносив до слухачів учнівської та педагогічної аудиторії духовні істини життя людини в сучасному світі. Преосвіященніший владика люб’язно відповів на численні запитання дітей, які були різноманітними, починаючи від того «Де владика здобував освіту?» до «Чи може мати безсмертну душу людина-клон?».
    Продовження зустрічі відбулося в чудовій шкільній каплиці Пресвятої Родини, де владика Теодор відслужив Божественну літургію. Йому співслужили о. Володимир Демчук, голова архиєпархіальної комісії в справах освіти та виховання, о. Іван Колодій та о. Іван Лобур, священники церкви Пресвятої Євхаристії с. Озерної і  о. Михайло Пінияга, духівник навчального закладу.
   Преосвященніший владика у своєму слові заохотив педагогів та вихователів не зважати на тимчасові труднощі, ні на байдужість окремих учнів, ні на негаразди в державі,  а працювати на користь майбутнього нашого народу.
   Усі учасники зустрічі надзвичайно зворушені та сердечно вдячні владиці Теодору за можливість спілкування , щирість у розмові та спільні молитви.

Немає коментарів:

Дописати коментар